Måndag 18 Okt
Stockholm

Obama ber Nancy Reagan om ursäkt

Det är inte lätt att hålla tungan rätt i mun alla gånger, även om man är president.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid president Barack Obamas första presskonferens, hoppade den första grodan ur hans mun. Den nyvalda presidenten fick frågan om han hade pratat med någon av de före detta presidenterna sedan tisdagens val.

– Jag har pratat med samtliga, som är i livet, Bill Clinton till exempel. Men jag vill inte göra en "Nancy Reagan" och hålla seanser, svarade Barack Obama.

Ronald Reagans fru Nancy, har enligt uppgifter från Ronald Reagans stabchef, ägnat sig åt seanser för att kartlägga sin mans politiska utsikter. Och hon är inte den enda presidentfrun som varit intresserad av "alternativa metoder". Bland andra Abraham Lincolns fru, Mary Todd Lincoln, Eleanor Roosevelt och Hillary Clinton sägs ha haft erfarenheter av seanser, något som tillbakavisats av Vita huset.

Strax innan helgen fick Nancy Reagan ett telefonsamtal från en ångerfull Obama som bad om ursäkt för "sin obetänksamhet och nonchalanta kommentar".

– Den nyvalda presidenten uttryckte sin beundran och tillgivenhet för Nancy Reagan, som så många amerikaner delar. De hade ett fint samtal, berättar Obamas talesman Stephanie Cutter, för CNN.

USA:s 40:e president, Ronald Reagan, gick bort 2004.

Se Obama förolämpa Nancy Reagan:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela