Bloggare fick 20 år i fängelse

En bloggare och en poet fick 20 respektive 2 år i fängelse för kärleksdikter.


En ung bloggare och en poet dömdes till hårda fängelsestraff efter att ha attackerat Burmas diktator i förklädda kärleksdikter.

28-årige bloggaren Myo Kyaw dömdes till 20 år och sex månaders fängelse av en domstol i Burmas huvudstad Rangoon, för att ha kritiserat landets diktator i en kärleksdikt.

- Jag hade väntat mig att han skulle få tio till tolv år i fängelse som mest, säger hans mor Aye Aye Than till TimesOnline.

- Jag kunde aldrig föreställa mig att han skulle få såhär långt straff. Myndigheterna har varit överdrivet grymma mot honom.

Poeten Saw Wai dömdes till ett tvåårigt fängelsestraff för en åttaraders Alla Hjärtans Dag-dikt som publicerats i en populär tidskrift.

Även advokaten som representerade de båda unga männen straffades med fyra månaders fängelse för "domstolstrots", under sitt försvarande av männen.

De tre sällar sig nu till de över två tusen andra politiska fångar i Burmas fängelser, varav hälften blivit fängslade sen den så kallade "Saffron Revolution" i september i fjol när tiotusentals buddhistiska munkar och politiska aktivister tog över gatorna i en misslyckad revolt mot juntan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!