Onsdag 10 Aug
Stockholm

Fängelse för protester i Burma

Sex medlemmar av fredspristagaren Aung San Suu Kyis parti i Burma har dömts till fängelse för sin inblandning i protesterna mot militärregimen för ett år sedan, uppger en talesman för partiet. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sex medlemmar av fredspristagaren Aung San Suu Kyis parti i Burma har dömts till långa fängelsestraff för sin inblandning i protesterna mot militärregimen för ett år sedan, uppgav en talesman för partiet på lördagen.

Sex partimedlemmar har dömts till mellan två och tretton års fängelse. . . De hade åtalats för att ha hetsat människor till att skada freden i landet, sade Nyan Win från Nationella demokratiförbundet (NLD).

NLD ska överklaga domarna.

Protesterna startade i augusti förra året, sedan bränslepriserna rasat i höjden. Några veckor senare hade de sporadiska demonstrationerna övergått i en folklig resning för demokrati, ledd av landets munkar. Hundratusentals människor intog gatorna i ett försök att få slut på 45 års militärstyre. Men i slutet av september slog militärjuntan till mot demonstranterna. Många människor dödades och tusentals fängslades.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.