Hjälpte sonen att dö - slipper åtal

Föräldrarna: Det var en stor lättnad för honom att slippa leva som handikappad.


BRITON, Storbritannien. Föräldrarna till den 23-årige rugbyspelaren Daniel James, som tog sitt liv på en Schweizisk dödsklinik, slipper åtal.

Det berättade åklagaren i dag. Polisen startade en utredning när föräldrarna kom hem men åklagaren fann ganska snabbt att det inte låg i allmänhetens tjänst åtala.

– Jag vill poängtera att det faktum att Daniel, som en självständig ung man, blev inte påverkad av sina föräldrar att ta sitt liv och bevis pekar på att han motsatte sig deras försök att övertala honom att inte genomföra självmordet, sa Keir Starmer, den allmänna åklagaren.

Daniel James bröt ryggen under ett träningspass och blev förlamad från bröstet och neråt. Trots att förlamningen troligtvis inte skulle vartit bestående valde Daniel i februari att ta kontakt med den ökända Dignitas-kliniken i Schweiz.

Föräldrarna har medgivit att de hjälp sonen att skicka dokument till kliniken. De har också bekostat både resor och gjort insättningar till kliniken. De säger dock att han försökt ta självmord flera gånger och att de tog förlusten väldigt hårt.

–Hans död var en extrem förlust för vår familj, för vänner och för alla som brydde sig om honom men utan tvekan ett välkommen lättnad från det fängelse som han kände att hans kropp blivit, sa föräldrarna.

Frågan om dödshjälp har skapat stor debatt i Storbritannien, skriver Telegraph.

Video: Föräldrarna backar sin son självmordsvilja

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!