Söndag 1 Aug
Stockholm

Begick självmord live på internet

Över 1500 personer följde självmordet live på nätet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 19-årig man begick självmord live på internet. Över 1500 personer följde Abraham Biggs live på nätet när han med en giftig blandning av opiater och bensodiazepin tog sitt liv i sitt hem i Broward County, Florida.

Biggs hade tidigare bloggat om självmordet som kunde följas via en länk på en bodybuilding-sajt där några tittare via chatfunktionen uppmuntrade honom att genomföra självmordet. Med livevideotjänsten Justin.tv kunde tittarna följa självmordet steg för steg. Många hånade 19-åringen och menade att han inte vågade genomföra sina hot.

Men när Biggs slutade att röra på sig efter några minuter valde någon av tittarna att underättade moderatorn som via ip-adressen kunde lokalisera Biggs och ringa polisen. På filmen som nu sprids på nätet kan man se hur polisen tar sig in i Biggs hem och hittar honom på sängen strax innan kameran stängs av.

Biggs var medlem i bodybuilding-sajten bodybuilding.com under namnet CandyJunkie. Han ska ha hotat att ta sitt liv vid tidigare tillfällen. Strax innan självmordet hade han publicerat sitt självmordsbrev där han förklarar att han har sårat alla omkring honom och att han hatar sig själv och sina misslyckanden.

– Jag har svikit alla och jag känner att jag aldrig kommer att förändra mig eller förbättra mig. Jag älskar en kvinna och jag vet att jag inte är tillräckligt bra för henne, skriver han på brevet.

På Justin.tv är man chockade över nyheterna.

– Vi beklagar att detta har hänt, säger VD:n Michael Seibel om att filmen nu sprids som en löpeld över nätet ihop med självmordsbrevet.

På Biggs myspace-sajt har nu vänner och familj skrivit sina kondoleanser.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela