Måndag 4 Jul
Stockholm

Barn rekryteras för självmord och sex

Allt fler barn rekryteras i Afghanistan för självmordsbombningar och sexuella tjänster.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ökandet av barn som rekryteras som självmordsbombare och sexslavar ökar bland trupper i Afghanistan, enligt en rapport från FN.

Både regeringstrupper och utländska styrkor anklagas för en rad kränkningar mot barn i samband med den våldsamma konflikten i landet.

"Talibanerna fortsätter att använda barn som självmordsbombare, samtidigt som internationella och afghanska styrkor ouppmärksamt dödat dussintals barn i deras försök att slå tillbaka upproret", står det i rapporten.

FN kritiserade också regeringens misslyckande i att övervaka rekryteringen av minderåriga soldater i landets armé. Rapporten fann Afghanistan annorlunda från andra krigshärjade länder, då fler pojkar än flickor kidnappades för "sexuella tjänster".

"Jag uppmanar Afghanistans regering att genomföra fler lagar och program för att förhindra och straffa sexuellt våld, samt stötta offren. Regeringen bör också övervaka sexuella förbrytelser mot pojkar och flickor och arbeta med min grupp i Afghanistan.", skriver FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon, enligt Quqnoos.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.