Mjältbrandsskräck i USA

Brev med vitt pulver sprider skräck.


Flera amerikanska guvernörer har under den senaste veckan fått brev innehållande ett vitt pulver via posten. Senast drabbad är den tidigare vicepresidentkandidaten, tillika Alaskas guvernör, Sarah Palin. Brevet var emellertid adresserat till Palins företrädare.

Pulvret om skickades till Palin har ännu inte analyserats men vid de tidigare fallen har det rört sig om harmlöst blekt mjöl och näringspulver, uppger Svenska Dagbladet.

Anledningen till att breven väcker uppmärksamhet är att terrorister tidigare använt sig av mjältbrandsbakterier som vapen i USA. Vid de tillfällena har bakterierna skickats som just vitt pulver via brev.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.