Berlusconi vägrar dyka upp till rättegången

- 16/11/2009, 06:41 -

Rättegång mot premiärministern om skattefiffel inleds i Milano.

MILANO. När den första rättegången inleds mot Italiens premiärminister Silvio Berlusconi under måndagen i Milano avstår han från att visa sig. Han har meddelat rätten att han inte har några planer att dyka upp, och väntas i stället att försöka försena processen.

Åtalet för skatte- och bokföringsbrott i samband med köpt av teverättigheter tas upp under måndagen. Den 27 november ska åtalet för muta till advokaten David Mills läggas till handlingarna. Den kände kolumnisten på Corriere della Sera, Sergio Romano, tror inte att Berlusconi har något att oroa sig för.

– Nej, hans advokater kommer att se till att preskriptionstiden passeras, så Silvio Berlusconi kommer aldrig att dömas, säger han till Sveriges Radio Ekot.

Samtidigt har Berlusconi inlett arbetet med att få en ny lag på plats, där ett lagförslag presenterades i torsdags om att rättsfall ska avklaras betydligt snabbare än i dag. Högst två år ska ägnas åt varje instans. Lagen kommer däremot inte att gälla alla åtalade, utan personer som är icke dömda och de som riskerar under 10 års fängelse.

Skrivet av: