Berlusconi vägrar dyka upp till rättegången

Rättegång mot premiärministern om skattefiffel inleds i Milano.


MILANO. När den första rättegången inleds mot Italiens premiärminister Silvio Berlusconi under måndagen i Milano avstår han från att visa sig. Han har meddelat rätten att han inte har några planer att dyka upp, och väntas i stället att försöka försena processen.

Åtalet för skatte- och bokföringsbrott i samband med köpt av teverättigheter tas upp under måndagen. Den 27 november ska åtalet för muta till advokaten David Mills läggas till handlingarna. Den kände kolumnisten på Corriere della Sera, Sergio Romano, tror inte att Berlusconi har något att oroa sig för.

– Nej, hans advokater kommer att se till att preskriptionstiden passeras, så Silvio Berlusconi kommer aldrig att dömas, säger han till Sveriges Radio Ekot.

Samtidigt har Berlusconi inlett arbetet med att få en ny lag på plats, där ett lagförslag presenterades i torsdags om att rättsfall ska avklaras betydligt snabbare än i dag. Högst två år ska ägnas åt varje instans. Lagen kommer däremot inte att gälla alla åtalade, utan personer som är icke dömda och de som riskerar under 10 års fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.