Firande av Charles i dagarna tre

Nu firar han sin 60-årsdag och avslöjar att han bara gillar jobbet bitvis. (TT)


Medan firandet av prins Charles 60-årsdag pågår för fullt avslöjar den brittiske tronarvingen att han bara gillar sitt jobb bitvis.

I en tevedokumentär som BBC sändes i onsdags fick prinsen av Wales frågan om han trivs i sin roll.

– Jag vet inte. Nåväl, det finns bitar av det. Det är någonting som jag känner att jag måste göra för att hjälpa så många andra människor som jag över huvud taget kan och det här landet, svarade han.

Den första stora tillställningen för Charles var en komediafton på en Londonteater i onsdags med stjärnor som Robin Williams, Rowan Atkinson (Mr Bean) och Monty Python-veteranen John Cleese.

– Vilken bättre hyllning kunde vi förära tronarvingen i detta förr så fantastiska land om inte att i kväll ta honom till den här trånga gamla teatern någonstans i de gudsförgätna förorterna? undrade Cleese.

Monty Python-kollegan Eric Idle framförde sången Always look on the bright side of life.

– Charles är en förtjusande man och han älskar att vara tillsammans med komiker och älskar människor som är roliga. Bara för att han kan vara normal bland oss, gissar jag, sade Idle.

På torsdagen var det dags för den 82-åriga drottningen Elizabeth II att stå värdinna för en glittrande galamottagning på Buckingham Palace. Vid en ålder när andra närmar sig pensioneringen väntar Charles fortfarande på att efterträda sin mor.

På lördag blir det ett privat party av mer informellt slag arrangerat av hans fru Camilla Parker Bowles.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!