Amerikaner profiterar på glasvåldet

En amerikansk sajt glorifierar australiernas "nya sätt att slå".


AUSTRALIEN. Debatten i flera delstater i Australien handlar nu om hur man ska förhindra det ökande glasvåldet. En del barer har infört champagneflaskor i plast, medan andra slutat servera öl i glas eller flaskor efter midnatt.

Men det finns även de som försöker göra vinster på Australiens nya brottsvåg. Ett amerikanskt företag skrev under hösten på sin sajt att ”Australien befinner sig tydligen mitt i en glasningsepidemi. Varför riskera att hamna i slagsmål? Ta på dig den här t-shirten så kommer ingen att söka bråk med dig”.

Tröjan som bär texten ”I don’t punch. I glass.” fick 21-åriga Krystelle Kelley att rasa. Hon blev själv blind på ena ögat efter en attack på en pub 2007. Sedan dess har hon kronisk huvudvärk, och vågar inte gå ut. Hon tror att budskapet kommer att bli det motsatta.

– Alla som tar på sig en sån här tröja kommer garanterat att få slåss. De måste vara dumma i huvet, säger Kelley som startat en kampanj mot sajten och tröjorna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.