Antidrogkung tog mutor av langare

Över 30 statstjänstemän iblandade i mexicansk korruptionshärva.


Mexicanska myndigheter har häktat landets förre drogbekämparkung Noe Ramirez Mandujano, misstänkt för att ha tagit emot mutor för 450 000 dollar (motsvarande 3,6 miljoner kronor) i månaden från knarklangare, säger Mexicos chefsåklagare till CNN.

Noe Ramirez Mandujano satt från 2006 fram till augusti i år på åklagarämbetet som ansvarig för att bekämpa den organiserade brottsligheten i Mexico.

Ramirez är anklagad för att ha haft samröre med medlemmar i en drogkartell, och för att ha försett dem med information om polisens undersökningar i utbyte mot mutor, säger åklagaren Eduardo Medina Mora Icaza.

Arresterandet är en del i en pågående undersökning kallad "Operation Limpieza", eller "Operation Storstädning", som fokuserar på statstjänstemän som har gett vidare information till drogkarteller.

Enligt myndigheterna har mer än 30 tjänstemän arresterats sedan juli i samband med operationen mot korruption. Bland de arresterade finns också Ricardo Gutierrez Vargas, chefen för mexicanska Interpol, avslöjar CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!