27 nya döda i Mexikos knarkkrig

Under ett dygn har polisen i Mexiko hittat 27 döda kroppar på gränsen till USA.


Under ett dygn hittade polisen i Mexiko 27 döda kroppar på olika platser nära gränsen till USA. Morden tros alla ha koppling till droghandeln i landet.

Åtta av de dödade hittades i Tijuana, vid gränsen mot USA. Fem personer hade bundits till händer och fötter och fått sina huvuden invirade i tejp. Två andra hade blivit halshuggna.

Ytterligare 19 personer hade dödats på olika platser i delstaten Chihuahua. Bland dem fanns en före detta distriktsåklagare, som sköts i ryggen när han försökte fly undan beväpnade män, och flera poliser.

Våldet i Mexiko har eskalerat i år och närmare 3 500 människor uppges ha dödats. Gränstrakterna har drabbats värst. Där strider rivaliserande knarkgäng om kontrollen över viktiga vägar in i USA. Antalet attacker har stigit, trots att polisen slagit ned hårt på det knarkrelaterade våldet.

Bara tidigare den här veckan hittades ytterligare omkring 20 döda.

TT/ Peder Broberg

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart ja till nya budgetregler i EU

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Meta samarbetar med Microsoft, Asus och Lenovo för att få fart på sin VR-satsning.

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.