Man anhållen för bombdåd

Delhi-polisen hoppas klara upp fallet snart


I dag, måndag, har indiska polisen flera misstänkta för bombdådet i huvudstaden New Delhi, rapporterar Gulf News. En datorexpert och medlem av en förbjuden islamistisk grupp är huvudmisstänkt för lördagens bomber. Man tror att den misstänkte mannen även kan ha varit inblandad i bombningarna i Ahmedabad i juli.

– Vi är nära att lösa fallet. Vi har redan ett antal misstänkta, sa Rajan Bhagat, talesman för Delhi polisen till Gulf News.

Enligt en poliskälla ska ”sju eller åtta personer” anhållits redan på lördagen.

Det var lugnt i den indiska huvudstaden på söndagen. De stora marknaden var inte livliga som vanligt. Färre människor var ute på gatorna och trafiken var inte lika tät som vanligt, rapporterar Gulf News. Enligt statstjänstemän hade säkerheten höjts i stora marknader, biosalonger, sjukhus och tunnelbanestationer.

Minst 20 människor ska ha dött i lördagens bombning.

Skrivet av:

Senaste nytt

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

Blandat på Asiens börser

Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.

Tillväxtmål på fem procent för Kina

Kina siktar på en tillväxt på omkring fem procent för 2024, meddelar regimen vid årets nationella folkkongress som inleddes på tisdagen.

FN: Fångna Gazabor traumatiserade

1 timme sedan
Många av de Gazabor som återvänder efter att ha frihetsberövats av israeliska styrkor har traumatiserats, uppger Philippe Lazzarini, chef för FN:s flyktingorgan Unwra på måndagen.

Personalvarsel kvar trots vårdmiljarder

2 timmar sedan
Flera regioner kommer att göra personalneddragningar trots regeringens besked om sex miljarder i tillskott för 2024, rapporterar Sveriges Radio Ekot.