Fredag 16 Apr
Stockholm

"Jag somnade med lunginflammation och vaknade som mördare"

Mahmoud al-Mabhouhs pappa visar upp ett foto på sin döde son.
1 av 2
Mahmoud al-Mabhouhs pappa visar upp ett foto på sin döde son. Foto: Hatem Moussa/AP Photo
2 av 2

En brittisk-israelisk man upprörd över att torpederna som mördade en Hamasterrorist kapat hans identitet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JERUSALEM. Britten Melvyn Adam Mildiner, som emigrerade till Israel för nio år sedan gick på måndagen och la sig tidigt i sviterna av en lunginflammation.

När han vaknade dagen därpå överraskades han av upplysningen att en medlem i den dödsskvadron, som tog livet av den högt uppsatte Hamasledaren Mahmoud al-Mabhouh i Dubai, kapat Mildiners identitet.

- Jag har ingen aning om hur jag ska rentvå mitt namn. Interpol har utfärdat en häktningsorder på mig. Jag vet inte hur jag ska kunna resa. Jag gick och la mig med lunginflammation och vaknade som mördare, säger Melvyn Adam Mildiner till Jerusalem Post.

Mildiner, som tillsammans med sin hustru bor i en liten stad nära Jerusalem, säger att det hela kom "som en blixt från klar himmel".

- Jag är arg på dem som har gjort så här. Min identitet borde vara mer helig än så.

Mildiner säger att han aldrig ens varit i Dubai och att flera av uppgifterna som står i det pass, som någon använt för att checka in på ett hotell i Mildiners namn, inte stämmer.

På torsdagen uppgav också irländska myndigheter att de tre personer, som misstänks för inblandning i mordet på Hamasledaren och reste med irländska pass, inte är medborgare i Irland.

Hamasledaren Mahmoud al-Mabhouh tog två veckor före sin död i en video på sig kidnappningarna och morden på två IDF-soldater, Iland Saadon och Avi Sasportas 1998.

Kommentera
Kopiera länk
Dela