Sekt svälte ihjäl pojke som glömde säga amen

16 månaders bebis tackade inte gud för maten. Svältes till döds.


BALTIMORE. Tre medlemmar ur numera nedlagda sekten 1 Mind Ministeries står åtalade för mordJavon Thompson.

16 månaders bebisen Javon dog av svält och uttorkning i december 2006 eller januari 2007.

Pojken svälte ihjäl sedan sektens ledare blivit "chockerade" när pojken inte sa "amen" i slutet på den obligatoriska bordsbönen. Då tog han beslutet att pojken inte Javon inte längre skulle få någon mat.

Javon Thompson avled och sektmedlemmarna bad för att han skulle återupptstå. När han inte gjorde det förstörde de bevismaterial och gömde pojkens döda kropp i en väska i ett skjul, skriver ABC News.

Sektmedlemmarna avstår försvarsadvokat under rättegången och för sin egen talan.

Mamman till pojken har tidigare erkänt sig skyldig till delaktighet i sonens död men hävdar att hon hjärntvättades.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.