Ford kan tänka sig sälja Volvo

Inget är klart, men Ford ser en försäljning som en möjlighet.


Nyheter24 har tidigare skrivit om ryktet att Ford funderar på att sälja Volvo, vilket skulle ge biljätten ett viktigt kassatillskott på ungefär 8 miljarder dollar. Uppgifterna från Sunday Times blev dock aldrig bekräftade från Fords presstalesman.

Men som oftast sprids ryktet fortare än själva nyheten. Och i dag gick Ford själva ut med ett pressmeddelande där man konstaterar att en försäljning av Volvo är ett av flera tänkbara strategiska alternativ.

Inget är alltså klart än. Men Ford säger också att det kan ta flera månader innan ledningen kommer fram till ett beslut. Under tiden kommer både Ford och Volvo att arbeta med att få Volvo att stå på egna ben.

"Vi kan förstå agerandet med tanke på Fords situation och nedgången i ekonomin", säger Volvo PV:s presschef Maria Bohlin till TT.

Ford hårt drabbat av finanskrisen

Ford har, som en av de tre största amerikanska biltillverkarna, bett om ett stöd på runt 200 miljarder kronor, för att klara sig undan konkurs. Och ett av kraven från den amerikanska kongressen för att godkänna stöd till bilindustrin uppges vara att pengar inte går till verksamheter utanför USA, enligt Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.