Stockholm

Ford kan tänka sig sälja Volvo

Inget är klart, men Ford ser en försäljning som en möjlighet.


Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om ryktet att Ford funderar på att sälja Volvo, vilket skulle ge biljätten ett viktigt kassatillskott på ungefär 8 miljarder dollar. Uppgifterna från Sunday Times blev dock aldrig bekräftade från Fords presstalesman.

Men som oftast sprids ryktet fortare än själva nyheten. Och i dag gick Ford själva ut med ett pressmeddelande där man konstaterar att en försäljning av Volvo är ett av flera tänkbara strategiska alternativ.

Inget är alltså klart än. Men Ford säger också att det kan ta flera månader innan ledningen kommer fram till ett beslut. Under tiden kommer både Ford och Volvo att arbeta med att få Volvo att stå på egna ben.

"Vi kan förstå agerandet med tanke på Fords situation och nedgången i ekonomin", säger Volvo PV:s presschef Maria Bohlin till TT.

Ford hårt drabbat av finanskrisen

Ford har, som en av de tre största amerikanska biltillverkarna, bett om ett stöd på runt 200 miljarder kronor, för att klara sig undan konkurs. Och ett av kraven från den amerikanska kongressen för att godkänna stöd till bilindustrin uppges vara att pengar inte går till verksamheter utanför USA, enligt Ekot.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.