Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Michigan legaliserar marijuana

Nyheter | 05/12/2008 09:18

Patienter ska kunna odla i hemmet och inneha tolv plantor.

DETROIT. Patienter med cancer, hiv, aids och andra sjukdomar kan röka på utan att få dåligt samvete. Den amerikanska delstaten Michigan legaliserade under torsdagen marijuana för medicinskt bruk. Men patienterna kan inte riktigt andas ut än då det väntas ta månader att implementera den nya lagstiftningen.

Genom att patienter tilldelas särskilda id-kort från Michigan, och blir rekommenderade av läkare att använda marijuana för att lindra sina smärtor, är det fritt fram att lagligt skaffa, inneha, odla, förflytta och använda marijuana. Men det finns mängdbegränsningar. Patienterna får inte inneha mer än 80 gram marijuana och maximalt tolv plantor, skriver The Huffington Post.

Det kommer dock ta ett tag innan den nya lagen träder i kraft. Innan ska lokala hälsomyndigheter anta riktlinjer för hur ansökningar ska hanteras, vilka avgifter som ska tas ut och andra frågor utredas. Senast den 4 april nästa år ska arbetet vara klart. Människor som skulle kunna bruka marijuana lagligt efter att lagen träder i kraft kan bli gripna och åtalade om de innehar marijuana innan april.

Skrivet av: