Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare lämnade Sam att dö i korridoren

1 av 1

privat

Nyheter | 18/03/2010 15:41

Sam Linton blev bara elva år.

STOCKPORT. Sam Linton hittades i skolkorridoren av två skolkamrater.

Då hade han ett pågående astmaanfall och kunde inte andas. Hans kamrater skyndade då till Sams lärare och berättade vad som hänt.

Men läraren, Janet Ford, hade inte tid med Sam.

"Gå härifrån, jag sitter i möte" ska hon ha sagt till eleverna och sedan konstaterat att hon vet att han är i korridoren men att "han får vänta".

När Sam Linton flera timmar senare hämtades av sin mamma förde hon honom omedelbart till sjukhus. Men det var för sent. Han avled strax därpå.

Enligt läkarna kunde hans liv ha räddats om han hade kommit in tidigare.

Nu konstaterar en utredning av Lintons död, som presenterades på onsdagen, att Janet Fords försummelse var en av orsakerna till att Linton dog.

Läraren, Janet Ford, förnekar Sams skolkamraters påståenden och säger att det inte var så det gick till. Men medger ändå att hon "kunde agerat annorlunda", enligt Telegraph.

Än så länge har inga åtgärder vidtagits vid skolan men en talesperson för skolan säger att de kommer att agera när de tagit del av utredningen.