ETA:s mål: Att döda så många som möjligt

Javier Blaza i Ondarroa: Man lockade polisen mot bomben.


Nyheter24 har tidigare skrivit om söndagens tre bombattentat i norra Spanien, som tillsammans skadat tio personer och dödat en soldat.

–Det finns ingen tvekan om att målet var att döda så många människor som möjligt, sa Ondarroas statstjänstemann Javier Blaza, enligt The Mirror.

Attentatsmännen i Ondarroa hade parkerat nära polisstationens huvudentre och för att påkalla polisernas intresse kastade man också en Molotov cocktail. Enligt Balza var bilen packad med 100 kilo sprängämnen. Tre polismän blev skadade, och flera byggnader blev förstörda.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Detta är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) riktar ett budskap till de gängkriminella på Moderaternas Sverigemöte. Vi kommer att övervaka er. Plocka era statusprylar. Porta er. Vräka er. Och utvisa dem av er som inte är svenska medborgare.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Viaplay byter ut delar av styrelsen

1 timme sedan
Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.