Lördag 13 Aug
Stockholm

Dött lopp i val i Ghana

Nana Akufo-Addo eller John Atta Mills ses som troliga segrare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ACCRA. Det är dött lopp i presidentvalet i Ghana. Det visar flera opinionsundersökningar när landet går till val. Valanalytiker tror att ingen av kandidaterna kommer att nå upp till de 50 procent som behövs för att kunna säkra en majoritet, rapporterar Al Jazeera.

Åtta kandidater gör upp om väljarnas gunst för att kunna efterträda John Kofour, den nuvarande presidenten och ledaren för New Patriotic Party (NPP), som tvingas avgå efter att ha suttit två mandatperioder, vilket lagen kräver.

Men några av av dem åtta sticker ut. Nana Akufo-Addo, Kufours valde efterträdare, och John Atta Mills, ledare för det stora oppositionspartiet National Democratic Congress (NDC) är dem som egentligen gör upp om presidentskapet.

Ghana står i dagsläget inför stora utmaningar och har en BNP-tillväxt på sex procent, vilket är tre gånger så mycket som det globala genomsnittet. Och exporten har mer än fördubblats under Kufours styre, men trots detta har Ghana fortfarande stora problem med infrastruktur och en relativt dålig löneutveckling.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.