Åklagaren Elizabeth Scheibel talar om fallet på en presskonferens i Massachussetts.
1 av 2
Åklagaren Elizabeth Scheibel talar om fallet på en presskonferens i Massachussetts. - Foto: Michael S. Gordon / Scanpix
En minnesstund utanför skolan hölls för Phoebe Prince dagen efter att hon tagit livet av sig.
2 av 2
En minnesstund utanför skolan hölls för Phoebe Prince dagen efter att hon tagit livet av sig. - Foto: Don Treeger / Scanpix

Nio skolkamrater drev flicka till självmord

Efter tre månader av grov mobbning tog Phoebe Prince, 15 år, livet av sig.


South Hadley High School i Massachussetts har en 15-årig flicka vid namn Phoebe Prince psykiskt och fysiskt terroriserats av flera av sina skolkamrater, skriver New York Times.

Efter tre månader orkade hon inte mer och begick självmord genom att hänga sig i trappan i sitt hem.

Två killar och fyra tjejer, mellan 16 och 18 år, från flickans skola möter åtalas nu för ett antal grova brott. Bland åtalspunkterna finns våldtäkt, kränkning, misshandel, trakasserier, förföljelse och störande av skolans ordning.

Tre av tjejerna har redan åtalats i ungdomsdomstol, berättar åklagaren Elizabeth D. Scheibel på en presskonferens i Northampton, Massachussetts

– Undersökningen visade att de obarmhärtiga aktiviteterna riktade mot Phoebe gjorde det omöjligt för henne att stanna kvar på skolan. Beteendet hos de åtalade överskred alla gränser för normalt tonårsbråk, sa Elizabeth Scheibel.

Flera av lärarna och andra vuxna på skolan var medvetna om mobbningen som pågick men gjorde ingenting för att stoppa det.

Phoebe Prince och hennes familj hade flyttat till USA från Irland och hon började på skolan förra hösten.

Mobbningen startade när Phoebe hade en kort relation med en populär äldre kille på skolan. Hon blev upprepade gånger kallad för "irländsk hora", fick böcker knuffade ur händerna och mottog hotfulla sms, dagligen. 

Tidigare har Massachussetts inte haft några tydliga lagar kring mobbning men i samband med det som hände Phoebe så har staten nu lagt fram en rad olika förslag om en anti-mobbningslag.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!