Horkund håvades in på rekordtid

Norges nya lag mot köp av sexuella tjänster ger frukt.


Kanske hade mannen tänkt sig en snabb vända i baksätet innan han åkte hem till familjen för kvällen. I stället fick han finna sig i att bli historisk – som torsk.

Endast tre dagar efter att den nya norska lagen mot köp av sexuella tjänster trädde i kraft har den första torsken håvats in av polisen.

Mannen uppmärksammades av en polispatrull när han befann sig i sin bil tillsammans med en yngre prostituerad kvinna på Myntgatan, Oslo.

I stället för ett snabbt ligg eller en avsugning har mannen 15 000 kronor i böter att se fram emot. En dyr resa för en tur han aldrig fick.

– Jag kan bekräfta att en man kommer att åtalas för sexköp, säger Bjørn Ølstad vid polisen i Oslo, till Aftenposten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.