Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drog rasistskämt - tog sitt liv

- 11/04/2010, 15:40 -

MIssuppfattades, stängdes av och sköt sig själv i huvudet.

MANCHESTER. 61-årige medicinske teknikern Roy Amor stängdes av från sin arbetsplats efter att ha skämtat rasistiskt med en av sina kollegor. Amor tog så illa vid sig att han sköt sig själv i huvudet.

Det var när personal från den brittiska migrationsmyndigheten sågs utanför arbetsplatsen som Roy Amor sa till sin kollega, som är svart, att han skulle gömma sig. Kollegan ska ha varit en mycket nära vän till Amor och inte tagit illa vid sig. Men någon annan som hörde samtalet uppfattade det som rasistiskt och anmälde Amor.

61-årige Amor stängdes då av från arbetet - och bara timmar senare hittades han död utanför sin bostad. Han hade då skjutit sig i huvudet.

Roy Amor hade skrivit tre olika självmordsbrev. I samtliga ska han ha nämnt sin arbetsplats och det som hänt där. Hans kollega och vän som utsattes för rasistskämtet är, enligt Daily Mail, förkrossad efter kompisens självmord.

Amors arbetsplats vill i dagsläget inte kommentera det inträffade, uppger Daily Mail.