Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sorg på Berlins zoo

Nyheter | 23/09/2008 11:27

Isbjörnen Knut har förlorat sin skötareThomas Dörflein.

Thomas Dörflein blev världsberömd när han födde upp isbjörnen Knut med nappflaska. Knut blev som liten nalle förskjuten av sin mor och hade aldrig överlevt om det inte vore för att Thomas Dörflein adopterat honom. Över världen kablades det sedan ut bilder på hur far och son lekte i det fria. Lyckan var dock kort och snart blev Knut för stor för att kramas. Men bilderna var tillräckligt bra reklam för att Berlins zoo skulle slå besöksrekord 2007 med över tre miljoner besökare. Tomas Dörflein belönades dessutom med delstaten Berlins förtjänsttecken för sin insatts, skiver DN.

Thomas Dörflein hittades på måndagen död i sin lägenhet i Berlin. Han blev 44 år. Dödsorsaken är ännu okänd. Hur Knut har hanterat förlusten framkommer inte, men förmodligen är det en något slokörad isbjörn som kommer ta emot turisternas kondoleanser den närmaste tiden.

Skrivet av: