16-årig pappa skakade ihjäl sin dotter

Publicerades: 15 Apr 2010, 15:27, Uppdaterades: 3 Okt 2010, 14:03

Döms till två och ett halvt års fängelse.


LANCASHIRE. 16-åriga Joshua Bacon skulle mata sin sju veckor gamla dotter Caitlyn. Men när hon inte ville äta tappade han till slut tålamodet och började skaka henne.

Det var när Joshua och barnets mamma Danielle Smith hade tagit Caitlyn till sjukhus med urinvägsinfektion som katastrofen hände.

Hon skulle skrivas ut dagen efter men hittade i stället livlös i sin säng. Joshua förnekar att han gjort något annat än försökt mata henne men Caitlyns hjärnskador tyder på att hon utsatts ordentligt. Hon avled fyra dagar senare trots att läkarna kämpade in i det sista för att rädda hennes liv.

Joshua Bacon har nu dömts till 2,5 års fängelse för vållande till annans död. Under rättegången jämförde läkare sju veckor gamla Caitlyns skador med de hon skulle fått om hon varit med om en allvarlig bilolycka.

Caitlyns mamma Danielle Smith tycker att straffet är för milt.

– Domen gör mig fullständigt illamående och äcklad. Vilka ursäkter kan vara tillräckliga för att ha dödat ett spädbarn? säger hon enligt Daily Mail.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

Nytt åtal mot Donald Trump

1 timme sedan
USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

1 timme sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

3 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

igår 22:54
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

igår 22:14
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.