Vatikanen attackerar Israels krig

Relationen mellan Vatikanen och Israel är spända efter starkt uttalande.


Spänningarna som eskalerat i Gaza sprider sig världen över tycks det. Våldsamma sammandrabbningar. Demonstrationer. Skarpa uttalanden och fördömanden. Och inte minst ond bråd död. Nu har Israel hamnat i ett ordkrig med Vatikanen efter ett uttalande som fått israelerna att se rött.

– Låt oss se på situationen i Gaza. Den påminner allt mer om ett stort koncentrationsläger, sa kardinalen och Vatikanens jutitie- och fredsminister Renato Martino enligt Politiken.

Redan tidigare har påven fördömt våldshandlingarna i Gaza som Nyheter24 skrivit om tidigare. Men Renato Martinos uttalande var allt för magstarkt för Israel.

– Vi är lamslagna över att höra det här från en andlig ledare, som är så långt från värdighet. Att Hamas-propaganda kommer från en medlem i kardinalkollegiet är chockerande och skrämmande, säger en talesman för det israeliska utrikesdepartementet enligt Politiken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.