Presidentsonen torterade 10

Sonen till Liberias förre president har dömts till 97 års fängelse.


Gillade att bränna sina offer

FLORIDA, USA. År av tortyr och systematiska avrättningar. Domare Cecilia Altonaga beskrev "Chuckie" Taylor tid som chef för den liberianska antiterrorstyrkan som "sadistisk, grym och avskyvärd". Sedan dömdes han till 97 års fängelse.

Chuckie är son till Liberias förre president Charles Taylor. Han föddes i Boston men bodde i Liberia mellan 1997 - 2003 efter att hans far blivit utnämnd till president.

Som boss hade Chuckie en förkärlek till att plåga sin faders motståndare. Han och hans styrkor brukade droppa smält plast på sina offer och släcka cigaretter på dem. Eller bränna dem med skållheta järnföremål och ge dem elchocker. Domaren såg inte mellan fingrarna. Minst fyra personer ska ha förlorat livet efter Chuckies behandling.

– 1 164 månader i fängelse är ett lämpligt straff för ett så universellt fördömt brott som tortyr, sa Cecilia Altonaga, trots försvarets begäran om ett begränsat straff, skriver CNN.

Tortyrbrott utomlands

Den 31-årige Charles McArthur Emmanuel Taylor är amerikansk medborgare. Han blev den förste som ställdes inför rätta enligt en lag från 1994 som gör det möjligt att rannsaka amerikaner för tortyr begången utomlands.

Charles Taylor står själv inför rätta för krigsförbrytelser vid den FN-stödda specialdomstolen för Sierra Leone. Rättegången sker av säkerhetsskäl i Haag i Nederländerna. Han är åtalad för att ha stött den sierraleonska gerillan RUF, skriver Miami Herald.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.