- Foto: David Longstreath/AP/Scanpix

Två döda i thailändskt bombdåd

Dubbla bombdåd i drabbad provins.


YALA. Två har dödats och 30 personer har skadats i två olika bombdåd i thailändska Yalaprovinsen.

Många av de skadade tillhör räddningsarbetare och poliser, uppger MCOT.

Det var efter att den första bomben detonerat, med flera skadade som resultat, som polis, ambulanspersonal och andra räddningsarbetare tillskyndade. Bara för att själva drabbas av ett bombdåd bara 150 meter från platsen där den första explosionen inträffade.

Bomben tros ha varit gömd i en motorcykel med sidovagn som hittades totalförstörd på platsen.

Våldet i Yalaprovisen tros inte vara kopplat till stridigheterna i Bangkok utan i stället vara relaterat till den rebellrörelse som sedan 2004 dödat fler än 4000 personer i Yala, Pattani och Narathiwat.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Positiva toner inom tjänstesektorn

Trafikverket: E6 öppnar tidigare än beräknat

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.