Stockholm

Soldater mot Camorran i Italien

Italiens regering ska skicka 500 soldater till regionen Kampanien. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Italiens regering ska skicka 500 soldater till regionen Kampanien, för att hjälpa polisen upprätthålla ordningen efter ett uppmärksammat maffiamord i förra veckan.

Sex afrikaner - från Ghana, Togo och Liberia - sköts då ihjäl i ett skrädderi i staden Castel Volturno av Camorran, som den organiserade brottsligheten kallas i Neapel med omnejd. Mordet är ett av de värsta i på senare tid som Camorran utfört.

Castel Volturno med 20 000 invånare ligger i provinsen Caserta nordväst om Neapel, en region där våld från den organiserade brottsligheten är vanligt.

Polisen tror att syftet med massmordet, som Casalesi-klanen anses ligga bakom, var att visa makt och ta kontrollen över narkotikahandel och beskyddarverksamhet i området.

Vittnen uppger att mördarna sköts 130 kulor mot sina offer och sedan sköt i luften för att fira sitt dåd.

Polisen trodde först att massmordet var ett led i ett gängkrig, men säger nu att det kan ha varit ett sätt att skrämma invånarna i staden. I helgen utbröt våldsamma protester från andra invandrare som hävdade att mordoffren inte hade något med knarkhandel att göra, och krävde rättvisa.

Inrikesminister Roberto Maroni sade på tisdagen att regeringen har godkänt att 500 soldater ska skickas till Kampanien, för att hjälpa de 400 extra poliser som redan har skickats till regionen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.