Nordkorea och Sydkorea rustar armén

Häromdagen kallade Nordkorea grannens president för "förrädare." Nu rustar armén upp.


SEOUL. Sydkoreas armé förbereder sig inför det växande hotet från norr.

I går hotade Nordkorea att attackera grannen eftersom de uttryckt sitt missnöje över den diktatoriska regimen i Nordkorea.

Från huvudstaden i Nordkorea, Pyongyang, kom ett meddelande som varnade Sydkorea att de kommer tåga in med sina styrkor. Sydkorea var inte sena med att se över sin militär och förbereda dem.

Enligt Gulfnews har Sydkorea ökat sina trupper till gränsen mot Nordkorea.

Spänningarna mellan de två länderna har ökat avsevärt sedan Sydkoreas Lee Myung blev president förra året. Myung prioterar bland annat att sätta stopp för Nordkoreas kärnvapenprogram, vilket USA ännu inte lyckats med.

Selig Harrison, en expert från USA, återvände nyligen från det slutna landet med dåliga nyheter. Enligt Harrison har Nordkorea tillräckligt med plutonium för att producera upp till fem stycken kärnvapen, skriver BBC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.