Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Imam: Slå frugan om hon inte lyder

Nyheter | 21/01/2009 21:29

Helt okej att tvinga sin fru att ligga.

MELBOURNE, Australien. Den muslimske imamen Samir Abu Hamza säger att trots vad Australiens våldtäktslagar säger, så är det omöjligt för en man att våldta sin fru. Enligt hans tolkning av koranen, säger muslimsk lag att varje man rätt att kräva sin fru på sex.

– Om mannen vill ha sex och hon lagar mat måste hon lämna kökssysslorna och svara till sin man, säger Samir i ett tal som fått titeln "nycklarna till ett framgångsrikt äktenskap".

I talet, som nu setts av tusentals människor på internet, förklarar Samir Abu Hamza för sina manliga anhängare att det är okej för män att slå fruarna som en sista utväg. Men inte så att de blöder, eller får märken.

– Det är till för att de ska rycka upp sig, för att få ordning på henne - det är allt, säger han.

Samir Abu Hamza leder muslimskt nätverk i Australien som tillhandahåller andlig vägledning och bönerum. Men har även boxning, karate och gymklasser för muslimer, skriver Herald Sun.

Samir talar om lösningen till ett framgångsrikt äktenskap

Talet är 50 minuter långt. Imamen övergår till att tala engelska en bit in i talet.

Skrivet av: