Stockholm

Massmord på irakisk familj

Nio döda och två bortförda av okända män.


Läs mer

Nio irakiska släktingar - sex kvinnor, två män och ett barn - mördades när okända män på fredagen stormade deras hem i den oroliga provinsen Diyala i Irak, meddelade polisen i provinshuvudstaden Baquba.

Den angripna sunnimuslimska familjens hem ligger i samhället Balad Ruz 2,5 mil söder om Baquba. Polisen sade sig inte veta orsaken till överfallet. I trakten är shiamuslimer i majoritet. Enligt BBC blev även två medlemmar ur familjen, en man och en kvinna, bortförda av männen.

Enligt polisens talesman hade familjen och släktingarna flyttat tillbaka till Balad Ruz för två månader sedan efter att tidigare ha sökt skydd i Baquba undan det våld som plågat stora delar av Irak alltsedan den USA-ledda invasionen 2003.

Diyala i centrala Irak betraktas som en av Iraks farligaste provinser. Där finns etniska araber, kurder och turkar - alla grupperna också uppdelade efter sunnitisk eller shiitisk muslimsk tro. Trots att våldsnivån i Irak överlag sjunkit lyckas al-Qaida och andra upprorsgrupper fortfarande slå till då och då i Diyala.

Den 31 januari genomförs provinsval i Irak. De betraktas som ett viktigt steg i försöken att förbättra den fortfarande mycket bräckliga säkerheten i delar av landet.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.