Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tvååring massakrerad av fem pitbulls

1 av 1

Gordon King/AP/SCANPIX

Nyheter | 23/07/2010 19:29

Av okänd anledning gick fem pitbulls till attack mot tvååringen som dog av skadorna.

CONCORD. Jacob Bisbee, 2, öppnade garagedörren och hade inte en chans när fem rasande pitbulls attackerade tvååringen. Polis säger att pojken fick "mycket svåra" skador av attacken, som skedde i familjens hem.

Ägaren till hundarna, pojkens farfar Steven Hayashi, var inte hemma när hundarna gick till angrepp men han greps senare av polis.

Alla fem hundar avlivades senare vid ett djursjukhus. Polis vet fortfarande inte varför hundarna bet ihjäl Bisbee.

– Hundarna var en del av familjen. Så vitt jag vet, hade familjen dem som sällskapsdjur, säger polisen presstalesman enligt Sky News.

Precis som i Sverige pågår det just nu en debatt om så kallade kamphundar i USA. Många vill skärpa lagarna kring att ha hand om vissa hundraser.

Även staden Worcester, Massachusetts funderar på att skärpa lagarna efter det att en 71-årig man blivit ihjälbiten av pitbulls.

Enligt officiellt statistik är 2 procent av hundarna i Worcester pitbulls, medan de står 25 procent av hundattackerna, skriver Sky News.