Tisdag 27 Sep
Stockholm

James Bulgers mördare behöver ny identitet

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Till en kostnad av drygt 20 miljoner kronor ska Jon Venables - den då tioårige pojken som, tillsammans med en kompis, mördade James Bulger, 2 - få en ny hemlig identitet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. När Jon Venables, i dag 27 år gammal, fick sin nya identitet röjd och ringde polisen upptäckte man på hans dator ett större antal barnporrbilder. Varpå han i fredags dömdes till ett nytt fängelsestraff på två år.

1993 dömdes han, som tioåring, tillsammans med sin jämnårige kompis, Robert Thompson, till ett långt fängelsestraff efter att ha mördat den tvåårige pojken James Bulger i ett mål som uppmärksammades över hela världen.

Nu måste han ha en ny identitet efter att medfångar "dömt honom till döden", skriver Daily Star.

På fängelser runt om i landet uppges fångar stå i kö för att ta livet av pojkmördaren som nu samlat på sig avsevärda mängder barnporr.

– Han är Storbritanniens mest hatade man, säger en fånge till Daily Star.

– Barnporrmissbrukare är de mest föraktade snubbarna här.

Och den nya domen väcker dessutom gamla minnen till liv.

– Nu har alla andra fångar påmints om vad han gjorde mot stackars James Bulger också. Hans liv är inte värt att leva. Det är ett mirakel om han någonsin ser utsidan av ett fängelse igen.

Venables har suttit i isolering sedan han i fredags dömts till två års fängelse. Och när han släpps ut ska han ha en ny identitet. Kostnad för skattebetalarna: Två miljoner pund eller cirka 23 598 400 kronor.

Mördade James Bulgers mamma, Denise Fergus, är inte glad:

– På nytt skyddas han av en ny falsk identitet. Det betyder at han återigen slipper möta konsekvenserna av det han gjort. Det är travesti på rättvisa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.