Knarkledaren Ignacio ”Nacho” Coronel dödades i en Razzia efter att han gjort motstånd, uppger den mexikanska regeringen.
Knarkledaren Ignacio ”Nacho” Coronel dödades i en Razzia efter att han gjort motstånd, uppger den mexikanska regeringen. - Foto: AP/Scanpix

Knarkledare dödad av militär

Den mexikanska knarkledaren, Ignacio ”Nacho” Coronel, har dödats i strider mot säkerhetsstyrkor, enligt den mexikanska regeringen. Coronel befann sig i toppskiktet av knarkkartellen Sinaloa.


MEXICO CITY. Ignacio ”Nacho” Coronel hade nära band till Sinalaos ledare och Mexikos mest jagade man, Joaquin "El Chapo" Guzman. Hans död är en triumf för landets president, Felipe Calderon,  som för ett våldsamt krig mot knarket.

Enligt den mexikanska regeringen dog Coronel i en skottlossning mot arméns elitförband. Han gjorde motstånd och lyckades döda en militär innan han själv sköts ihjäl.

Coronel kallas "kristallkungen" för den kontroll han hade över produktionen och distributionen av metaamfetamin. USA har tidigare erbjudit 36 miljoner kronor i belöning för information som som leder till ett gripande, och hos FBI var han en av världens mest efterspanade män.

– Omfattningen av hans inflytande och verksamhet penetrerar hela USA, Mexiko och flera andra europeiska, centralamerikanska och sydamerikanska länder, skriver byrån enligt CNN.

25 000 människor beräknas ha dött sedan Felipe Calderon deklarerade krig mot knarkkartellerna 2006.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.