Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tusentals resenärer strandade efter storm

Nyheter | 24/01/2009 21:16

Den kraftiga stormen har orsakat trafikkaos.

Elnätsoperatören ERDF meddelar att långt över en miljon hushåll förlorat strömmen på grund av en kraftig storm. Många vägar är ofarbara på grund av nedfallna träd och annat bråte. Flera flygplatser i både Frankrike och Spanien stängdes på lördagen, och Air France meddelade att all inrikes flygtrafik i och kring ovädret stoppades.

Även tågtrafik ställdes in. Tusentals resenärer stod strandade när tågbolagen inte ens vågade skicka ersättningsbussar. Vädermyndigheten Météo France avrådde alla i de drabbade regionerna från att gå utomhus om det inte var absolut nödvändigt.

Utanför udden Matxitxako på Spaniens nordkust uppmättes enligt spanska medier över 20 meter höga vågor. Vindarna förvärrar också en stor skogsbrand som hotar bebodda områden nära Benidorm på den spanska medelhavskusten.

Polisen körde runt med högtalarbilar och sade till folk att evakuera.

– Vi kom undan i sista stund. När vi körde var flammorna bara 50 meter från vårt hus, sade norrmannen Tom Bjørnø till Dagbladet.no.

Skrivet av: