Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minst fyra barn döda efter storm

Nyheter | 24/01/2009 14:22

Fyra barn omkom då taket på ett idrottscentrum i Spanien rasade samman.

Minst fyra omkom då taket på ett idrottscentrum i Sant Boi i Spanien rasade samman, skriver El Pas. Taket rasade samman då det blåste hårt i området. Barnen ska ha lekt utomhus när stormen slog till och sökte därför skydd i byggnaden, som kort därefter rasade, skriver CNN.

Enligt uppgifter ska barnen ha varit mellan nio och tolv år gamla. Ytterligare sju barn har förts till sjukhus för vård. För en av dem är tillståndet allvarligt.

En taleskvinna för regionsmyndigheterna hade tidigare sagt att det fanns 20-30 ungdomar inne i sporthallen i Sant Boi de Llobregat.

– Delar av byggnaden rasade, och det fanns mellan 20-30 ungdomar inuti där. Vi vet att några är döda och att 16 är skadade, sade hon, enligt BBC.

En lokal tv-kanal, Antena 3, talade i sina rapporter om fem omkomna.

Hundratals eltekniker har kopplats in för att reparera nedblåste elledningar, då många av hushållen nu saknar el. Men det är svårt att komma från eftersom många av vägarna har blockerats av träd.

Stormen som rasar i området är den kraftigaste sedan 1999, då 88 personer omkom. Ovädret har även krävt dödsoffer i Frankrike och Tyskland. Nu uppmanas människor att hålla sig inomhus och undvika att gå ut.

Skrivet av: