Minst fyra barn döda efter storm

Fyra barn omkom då taket på ett idrottscentrum i Spanien rasade samman.


Minst fyra omkom då taket på ett idrottscentrum i Sant Boi i Spanien rasade samman, skriver El Pas. Taket rasade samman då det blåste hårt i området. Barnen ska ha lekt utomhus när stormen slog till och sökte därför skydd i byggnaden, som kort därefter rasade, skriver CNN.

Enligt uppgifter ska barnen ha varit mellan nio och tolv år gamla. Ytterligare sju barn har förts till sjukhus för vård. För en av dem är tillståndet allvarligt.

En taleskvinna för regionsmyndigheterna hade tidigare sagt att det fanns 20-30 ungdomar inne i sporthallen i Sant Boi de Llobregat.

– Delar av byggnaden rasade, och det fanns mellan 20-30 ungdomar inuti där. Vi vet att några är döda och att 16 är skadade, sade hon, enligt BBC.

En lokal tv-kanal, Antena 3, talade i sina rapporter om fem omkomna.

Hundratals eltekniker har kopplats in för att reparera nedblåste elledningar, då många av hushållen nu saknar el. Men det är svårt att komma från eftersom många av vägarna har blockerats av träd.

Stormen som rasar i området är den kraftigaste sedan 1999, då 88 personer omkom. Ovädret har även krävt dödsoffer i Frankrike och Tyskland. Nu uppmanas människor att hålla sig inomhus och undvika att gå ut.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.