Onsdag 30 Nov
Stockholm

Oklart kring strider i Turkmenistan

En våldsam och utrdragen eldstrid utbröt i Turkmenistans huvudstad Asjchabad i helgen. Enligt AFP varade striden i över tolv timmar men vad som egentligen hände är fortfarande inte klart. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En våldsam och långdragen eldstrid utbröt i Turkmenistans huvudstad Asjchabad i helgen. Enligt AFP varade striden i över tolv timmar men vad som egentligen hände är fortfarande inte klart.

Turkmenistan är en av världens mest isolerade stater och president Gurbanguly Berdymuchammedov styr landet med järnhand. Landets utrikesdepartement förklarade på måndagen striderna med att polisen slagit till mot en kriminell gruppering.

Motstridiga uppgifter kommer dock från flera håll. Enligt en lokal människorättsgrupp dödades nio poliser av en grupp islamister. Säkerhetstjänsten tvingades därefter ta hjälp av ryska trupper för att besegra islamisterna.

Ett av landets oppositionspartier i exil hävdar på sin webbplats att över 20 polismän dödats i striderna och att bepansrade fordon patrullerar gatorna i Asjchabad.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.