Oklart kring strider i Turkmenistan

En våldsam och utrdragen eldstrid utbröt i Turkmenistans huvudstad Asjchabad i helgen. Enligt AFP varade striden i över tolv timmar men vad som egentligen hände är fortfarande inte klart. (TT)


En våldsam och långdragen eldstrid utbröt i Turkmenistans huvudstad Asjchabad i helgen. Enligt AFP varade striden i över tolv timmar men vad som egentligen hände är fortfarande inte klart.

Turkmenistan är en av världens mest isolerade stater och president Gurbanguly Berdymuchammedov styr landet med järnhand. Landets utrikesdepartement förklarade på måndagen striderna med att polisen slagit till mot en kriminell gruppering.

Motstridiga uppgifter kommer dock från flera håll. Enligt en lokal människorättsgrupp dödades nio poliser av en grupp islamister. Säkerhetstjänsten tvingades därefter ta hjälp av ryska trupper för att besegra islamisterna.

Ett av landets oppositionspartier i exil hävdar på sin webbplats att över 20 polismän dödats i striderna och att bepansrade fordon patrullerar gatorna i Asjchabad.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Sprängämnen hittade vid husrannsakan

Ministern ställde in möte – av säkerhetsskäl

På onsdagen skulle klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) delta vid ett vid event i organisationen Fosilfritt Sveriges lokaler i centrala Stockholm. Men eventet fick med kort varsel ställas in, rapporterar Altinget.

Pakistan utvisar 1,7 miljoner afghaner

2 timmar sedan
Pakistan beordrar 1,7 miljoner afghaner som flytt hemlandet att lämna Pakistan före månadsskiftet.

It-bolag vinnare på Wall Street

2 timmar sedan
New York-börsens ledande index steg på onsdagen. Bra gick bland annat it-sektorn, medan energibolagen backade sedan priset på råolja fallit närmare 5 procent.

Polisen rapporterar om brand, Kalmar

2 timmar sedan
"Bergagården. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Botkyrka: Polisen rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Brand i garage i Alby.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.