Minst 40 dog i flodolycka i Vietnam

Minst 40 människor drunknade på söndagsmorgonen i en flodbåtsolycka i Vietnam.


Minst 40 människor, de flesta av dem kvinnor och barn, drunknade på söndagsmorgonen i en flodbåtsolycka i Vietnam.

Den överlastade träbåten skulle ta människor till en marknad i provinsen Quang Binh när den välte i strid ström och hård blåst och sjönk.

Fartyget hade över 80 personer ombord men var bara byggt för att ta 20 passagerare. Kaptenen och ägaren är anhållna av polisen.

En överlevande berättade att båten kantrade då den närmade sig piren och passagerarna reste sig för att skynda i land.

– Vi har mobiliserat soldater, fiskare, alla som har erfarenhet av floden, till räddningsarbetet, sade Luong Ngoc Binh som är kommunistpartiets högste ledare i provinsen. 36 personer hade då räddats medan flera fortfarande saknades.

De som överlevde har nu återvänt hem eller ligger på sjukhus, tillade han.

Hundratals oroliga anhöriga samlades på stranden efter olyckan och grät då frivilliga med nät och hängmattor bärgade omkomna ur vattnet.

Olyckan inträffade inför nyårshelgen Tet, Vietnams största högtid, då familjer och släkter samlas för att fira och be om framgång och lycka under det kommande året.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

1 timme sedan
Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.