Stor osäkerhet kring valduell

Det råder osäkerhet om huruvida fredagens planerade valdebatt blir av. (TT)


Det rådde på torsdagskvällen fortfarande osäkerhet om huruvida fredagens planerade valdebatt mellan de båda amerikanska presidentkandidaterna blir av. Demokraten Barack Obama hoppas att debatten blir av och uppmanade sin rival, republikanen John McCain att ställa upp.

McCain avbröt tidigare i veckan sin valkampanj för att resa till Washington för att försöka hjälpa till att förhandla fram en lösning på finanskrisen. Han ville att debatten i Mississippi skulle ställas in, men Obama är kallsinnig.

– Det går att göra två saker samtidigt. Det krävs av den som vill vara USA:s president, sade Obama.

McCains taleskvinna Kimberlin Lipscomb sade att McCain inte fattat något beslut om deltagande i debatten.

– Inga beslut har fattats, inga nya resplaner finns för närvarande, sade hon.

Både Obama och McCain stannade i Washington natten till fredagen, efter torsdagens möte i Vita huset om finanskrisen. Arrangörerna av debatten i Oxford, Mississippi fortsatte med förberedelserna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.