Dagismördaren träder fram

Den 20-årige barnamördaren, Kim de Gelder, bryter tystnaden efter de blodiga dagismorden.


För första gången efter vansinnesdåden väljer den så kallade "Jokermördaren", Kim de Gelder, prata med sin advokat och polisen.

– Han förstår att det han gjorde var omänskligt, men jag vill inte gå så långt som att säga att han ångrar det, säger advokat Jaak Haentjes, enligt Ekstrabladet.

Planerade fler dagismord

När mördaren greps hade han en kniv, en yxa och en lista med adresser till två andra förskolor.

– Det är ett mysterium varför han attackerade barnen i barnsängarna. Jag ville veta varför han gjorde det. Det vill han också. Han är redo att börja samarbeta med utredarna, säger Haentjes, enligt Ekstrabladet.

Detta har hänt

Den ansiktsmålade de Gelder tog sig in på dagiset och attackerade barnen och personalen med kniv. Två barn och en anställd dödades i vansinnesdådet på fredagen i den belgiska staden Dendermonde.

Kim de Gelder uppges har varit målad likt "Jokern" i Batmanfilmerna och skrattat när han greps av polisen, enligt CBS. Barnen trodde de Gelder var en clown och gick glatt i famnen på mördaren. Han drog fram en 30 centimeter lång kniv och började attackera de små barnen och personalen på förskolan.

Kim de Gelder är också misstänkt för knivmord på en 73-årig kvinna, en vecka tidigare, i Antwerpen, rapporterar L'Express- Le Vif.

Se inslag om dåden:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!