Så här kan vi inte ha det i EU, menar Khaddafi som varnar för stora faror.
1 av 3
Så här kan vi inte ha det i EU, menar Khaddafi som varnar för stora faror.
Den libyske diktatorn är för närvarande på besök hos sin italienske kollega, Silvio Berlusconi, vars stöd han säger sig ha.
2 av 3
Den libyske diktatorn är för närvarande på besök hos sin italienske kollega, Silvio Berlusconi, vars stöd han säger sig ha. - Foto: Riccardo De Luca/AP/SCANPIX
Muammar Khaddafi lovar att stoppa invandringen och förhindra att Europa förvandlas till ett Afrika. Prislapp: Fem miljarder € - om året.
3 av 3
Muammar Khaddafi lovar att stoppa invandringen och förhindra att Europa förvandlas till ett Afrika. Prislapp: Fem miljarder € - om året. - Foto: Michael Gottschalk/AP/Scanpix

Khaddafi: För 5 miljarder € om året förblir EU vitt

Libyens kontroversielle diktator Muammar Khaddafi lovar att stoppa den illegala invandringen och förhindra att Europa blir svart. Priset: Fem miljarder euro om året.


ROM. För minst fem miljarder euro om året lovar Libyens retsticka och gentlemannadiktator, Muammar Khaddafi att stoppa den illegala invandringen och förhindra att Europa blir "svart".

Det lovade han vid sitt tvådagarsbesök hos premiärminister Silvio Berlusconi i Italien. Ett besök under vilket han - sin vana trogen - lät boka ett hundratal kvinnliga skönheter till sitt beduintält.

– Utan vår hjälp kan Europa i morgon, med miljoner immigranter bli ett nytt Afrika, säger Khaddafi.

Men eftersom Libyen är de illegala invandrarnas port in i Europa kan de stoppas vid landets gräns förklarade han.

– I morgon kanske Europa inte är europeiskt längre och kanske till och med svart eftersom det finns miljoner afrikaner som vill komma in, säger diktatorn och hotar med stora faror.

– Vi vet inte hur det vita och kristna européerna kan reagera när de ställs inför en uppsjö av svältande och okunniga afrikaner.

Det var vid en ceremoni i Rom tillsammans med sin värd, Italiens premiärminister Silvio Berlusconi, som Khaddafi levererade sitt löfte.

Han försäkrade samtidigt att han har Berlusconis stöd. Men premiärministern stod bara tyst vid Khaddafis sida.

/
EU
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

1 timme sedan
Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

1 timme sedan
Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.