Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barn adopteras mot släktingars vilja

Nyheter | 28/01/2009 16:36

Morföräldrarna får inte adoptera barnen eftersom "de är för gamla".

STORBRITANNIEN. Morföräldrarna ville ge de små barnen ett nytt, kärleksfullt hem. Då dottern till barnen återhämtade sig från sitt heorinmissbruk erbjöd de sig att adoptera den femåriga sonen och den fyraåriga dottern.

Tvisten har pågått i två års tid och nu tvingas barnen adopteras till ett homosexuellt par. Detta då morföräldrarna inte kunde finansiera rättegångskostnaderna. Dessutom sade man till dem att de helt enkelt var för gamla med sina 46 och 59 år.

Paret har visat sig motvilliga till att barnen adopteras till ett hem utan en modersgestalt, men riskerar att aldrig träffa dem igen om de inte blir mer öppna för adoptionen.

– Det är hjärtekrossande för mig att tänka på att våra barnbarn tvingas växa upp i em miljö utan en modersgestalt. Vi är inte fördomsfulla, men jag utmanar någon att förklara för oss hur detta skulle vara för deras bästa, menar morfadern, enligt Daily Mail.

Skrivet av: