För fet för adoption

160 kilo föräldrakärlek.


Damien och Charlotte Hall, Leeds, England, kan inte få egna barn och kontaktade myndigheterna i hopp om att få adoptera. Men myndigheterna menar att Damien Halls extrema övervikt - 160 kilo - gör honom olämplig som förälder då det betydligt ökar risken för att han ska bli sjuk eller till och med dö.

I ett brev skriver myndigheterna att Damiens BMI (Body Mass Index) måste komma under 40 innan de över huvud taget kan bli påtänkta som adoptivföräldrar.

Damien Hall ställer sig frågande till myndigheternas beslut.

– Det är svårt att gå ner i vikt under press. Jag känner att vi blir bedömda enbart efter min vikt och inte efter alla de bra saker som finns med oss, säger Damien Hall till The Sun.

– Vi hade en känsla av att hans vikt skulle komma upp, men att vi skulle få nobben bara på grund av det känns väldigt drastiskt. Han går ut med vår hund varje dag och varken känner sig eller är otränad, säger Charlotte Hall.

Men myndigheterna håller sig kallsinniga och har bett paret återkomma om ett halvår för ytterligare en medicinsk undersökning som ska avgöra om Damien gjort sig av med tillräckligt många kilon för att få bli förälder.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.