Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

För fet för adoption

Nyheter | 12/01/2009 14:50

160 kilo föräldrakärlek.

Damien och Charlotte Hall, Leeds, England, kan inte få egna barn och kontaktade myndigheterna i hopp om att få adoptera. Men myndigheterna menar att Damien Halls extrema övervikt - 160 kilo - gör honom olämplig som förälder då det betydligt ökar risken för att han ska bli sjuk eller till och med dö.

I ett brev skriver myndigheterna att Damiens BMI (Body Mass Index) måste komma under 40 innan de över huvud taget kan bli påtänkta som adoptivföräldrar.

Damien Hall ställer sig frågande till myndigheternas beslut.

– Det är svårt att gå ner i vikt under press. Jag känner att vi blir bedömda enbart efter min vikt och inte efter alla de bra saker som finns med oss, säger Damien Hall till The Sun.

– Vi hade en känsla av att hans vikt skulle komma upp, men att vi skulle få nobben bara på grund av det känns väldigt drastiskt. Han går ut med vår hund varje dag och varken känner sig eller är otränad, säger Charlotte Hall.

Men myndigheterna håller sig kallsinniga och har bett paret återkomma om ett halvår för ytterligare en medicinsk undersökning som ska avgöra om Damien gjort sig av med tillräckligt många kilon för att få bli förälder.

Skrivet av: