- Foto: David Guttenfelder/AP/Scanpix

Al-Qaida planerade attacker i Storbritannien, Frankrike och Tyskland

Attacker i stil med terrorattentaten i Bombay skulle utföras på flera ställen i Europa.


En tillfångatagen tysk terrorist har avslöjat att al-Qaida planerat att utföra terrorattentat i bland annat Storbritannien, Frankrike och Tyskland.

Attackerna skulle genomföras i samma stil som dåden i Bombay i slutet på 2008, då tio gärningsmän slog till mot bland annat två lyxhotell, centralstationen och ett café, med 166 dödsoffer som följd.

Al-Qaidagruppen som planerat attentaten har sin bas i Pakistan och den tyske terrorist som nu avslöjat terrorplanerna greps när han var på väg till Europa, uppger Sky News.

USA vill inte kommentera om de känt terrorplanerna men bekräftar att det ökade antalet amerikanska attacker i Pakistan, med förarlösa drönarplan, genomförs just för att komma åt de militära nätverk som planerar attacker därifrån.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.