Stockholm

Stora protester i Bangkok

Omkring 30 000 anhängare till Thaksin samlades i Bangkok.


Läs mer

Omkring 30 000 anhängare till Thailands avsatte premiärminister Thaksin Shinawatra samlades i en regeringskritisk demonstration i Bangkok på lördagen - och krävde regeringens avgång inom 15 dagar.

Över 5 000 poliser stod utspridda kring den parken i Bangkok där protestanterna samlats innan den planerade marschen till regeringsbyggnaden - en tillämpning av samma taktik som de gulklädda Thaksin-motståndarna (PAD-rörelsen) använde sig av när de i tre månader förra året ockuperade regeringens lokaler.

Demonstranterna, som kallar sig "rödskjortorna", anklagar regeringen för att illegitimt ha tagit makten förra månaden.

Demonstrationsledaren Jatuporn Prompan lovade innan marschen att man skulle protestera på obestämd om inte regeringen lämnar ifrån sig makten inom 15 dagar. Han varnade också regeringen för att ingripa.

– Vi måste gå till regeringshuset i kväll oavsett vad som händer. Vi räds inte poliserna de har satt ut, inte militärerna heller, sade demonstrationsledaren Jatuporn.

Demonstranterna har tidigare krävt att de som var inblandade i ockupationen av Bangkoks flygplats i november förra året avskedas från sina poster i regeringen och åtalas. Man vill även se parlamentet upplöst.

Det rådde god stämning bland demonstranterna framåt kvällen och polisen uppgav att man inte planerade att ingripa så länge demonstrationen var fredlig.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.