FN-gubbe fast med barnporr

"Han erkände att det var hans men försökte bortförklara det."


En högt uppsatt tjänsteman som arbetar med mänskliga rättigheter och har stark anknytning till FN åkte i går fast i tullen vid Kennedy Airport, USA, med barnporr i packningen

Clarence Dias, chef för International Center for Law in Development, vars kontor ligger i FN-skapan i New York, förvarade barnporren i sin portfölj när han passerade genom tullen på väg till ett flyg med destination Bangkok, Thailand.

När tulltjänstemännen vid en slumpmässig rutinkontroll sökte igenom Dias väska hittade de en dvd med en minderårig naken pojke och en äldre man på omslaget, uppger Daily News. Filmens tittel var ”Winner Pub Pattaya” och anspelade tydligt på ett turistmål i Thailand.

"Undersökande syfte"

Dias, som är en utbildad jurist, hävdade att han hade barnporren i undersökande syfte.

– Han erkände att det var hans men försökte bortförklara det. Han sa att han gjorde utforskningar kring hur barns rättigheter kan skyddas, säger en källa inom polisen till Daily News och lägger till:

– Eller hur. Det är alltid i undersökande syfte.

Döms Dias kan han ha fyra år i finkan framför sig. Där lär han i alla fall ha svårt att få tag på barnporr – ens i undersökande syfte.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!