Facebook och Twitter är folkets nya ljugarbänkar

Det ligger närmare till hands att ljuga i sociala nätverk som Facebook och Twitter än i verkliga livet visar ny forskning.


INTERNET. Folk är mer oärliga på Twitter och Facebook än i den fysiska verkligheten när man står öga mot öga med en annan människa, visar ny forskning.

Det är det brittiska analysföretaget Optimum Research. som på uppdrag av försärkingsbolaget Direct Line, intervjuat 2 000 britter om deras förhållande till sanningen.

Och bland dem är det bara 20 procent som uppger att de är mer ärliga när de kommunicerar via Twitter eller textmeddelanden.

Nästan en tredjedel säger att de är mer ärliga när de pratar med en människa av kött och blod.

– Moderna teknologier som smartphones, sociala nätverk och chattfunktioner hyllas som innovationer för sättet vi kommunicerar och för att de river hinder för samtal, säger Glenn Wilson, neuropsykolog, till The Telegraph.

– Men vi kan se att vi använder det här sättet att kommunicera, snarare än samtal ansikte mot ansikte, när vi vill vara oärliga. Eftersom det är lättare att finta någon när man inte behöver hantera deras reaktioner eller kontrollera vårt eget kroppsspråk, säger Wilson.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.