Tisdag 20 Apr
Stockholm

Assange i Storbritannien

1 av 2
2 av 2

Wikileaks grundare Julian Assange häktades under torsdagen i sin frånvaro. Enligt norska Dagbladet befinner han sig i Storbritannien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Under torsdagseftermiddagen beslöt Stockholms tingsrätt att häkta Wikileaks grundare, Julian Assange, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång.

Anklagelserna riktades mot Assange sedan han övernattat hos två kvinnor under sin Sverigevistelse under sensommaren. Våldtäkten ska ha begåtts i Enköping och de övriga sexbrotten i Stockholm.

Men själv är Julian Assange försvunnen och har inte synts till i Sverige åtminstone sedan han fick avslag på sin ansökan om arbets- och uppehållstillstånd.

Enligt norska tidningen Dagbladet befinner han sig för tillfället i Storbritannien, men den brittiska polisens insatsenhet mot organiserad brottslighet, SOCA, vill inte berätta om de har mottagit någon efterlysning.

– Vi vill inte gå ut och säga att vi är ute efter att gripa någon så att den efterlyste får möjlighet att lämna landet, säger en SOCA-medarbetare till Dagbladet.

– Men om vi har mottagit efterlysningen kommer vi att jobba för att ta reda på var han är och gripa honom om vi finner honom, säger talespersonen för SOCA.

Kommentera
Kopiera länk
Dela