Torsdag 24 Jun
Stockholm

Assange till rätten igen

De två kvinnor - "fröken A" och fröken B", som de kallas i brittisk media - som anklagat Julian Assange för sexuellt ofredande och övergrepp.
1 av 3
De två kvinnor - "fröken A" och fröken B", som de kallas i brittisk media - som anklagat Julian Assange för sexuellt ofredande och övergrepp. Foto: Privat
Vilan på Ellingham Hall söder om London är slut.
2 av 3
Vilan på Ellingham Hall söder om London är slut. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
Nu ställs Assange inför rätta igen vid Belmarsh Magistrates Court i London. En domstol känd för rigorösa säkerhestföreskrifter och högprofilerade terrorrättegångar.
3 av 3
Nu ställs Assange inför rätta igen vid Belmarsh Magistrates Court i London. En domstol känd för rigorösa säkerhestföreskrifter och högprofilerade terrorrättegångar. Foto: MAX NASH/AP/SCANPIX

Snart avgörs om Julian Assange kan utlämnas från Storbritannien till Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Tiden i frihet - eller nåja, elektronisk fotboja - på en herrgård söder om London börjar gå mot sitt slut.

Wikileaks grundare och chefredaktör, Julian Assange, ska på tisdagen infinna sig hos en brittisk domstol som ska fastställa procedurfrågor.

– Tisdagens förhandlingar ska säkerställa att de verkliga frågorna i fallet identifieras och att förberedelserna fortgår tidsenligt, säger en talesman för domstolväsendet till nyhetsbyrån Reuters.

Belmarsh Magistrates Court - en domstol med rigorösa säkerhet - ska under dagen fastställa datum för kommande rättegångsförhandlingar om en eventuell utlämning till Sverige.

Troligen blir den förhandlingen av någon gång i början av februari.

Belmarsh Magistrates Court ska också ta ställning till vilka vittnesuppgifter och vilka dokument man har att ta ställning till under förhandlingens gång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela